18:30

Referat: NK Croatia - AIF Barrikaden

Startelva: (3-4-3) Raffa - Gustav, Martin, Nickola - Micke N, Florian, Jaja, Oliver -
Mario, Anders, Peter

Avbytare var Henke Nyrén som spelade knappt 10 min i 1:a halvlek som höger yttermittfältare och sedan sista 25 som innermittfältare.

Vi har på senare tid oftast fått bra tryck på motståndarna och skapat mycket chanser direkt från start. Så blev det inte alls denna gång. Nu var det vi som blev ordentligt nertryckta och de anfall vi hade var ofta löpbollar till anfallarna som hade svårt att få tag i dem, bl.a. beroende på att de stannade hemma med hela sin fyrbackslinje.

De tog ledningen i den 15:e min men efter det lyckades vi flytta upp våra positioner men skapade inte mycket chanser medan de hade några stycken. I den 38:e min ökade de till 2-0 efter ett antal slarv (tveksam svenska) och missförstånd i rask följd i vårt försvar tills det såg ut som om ingen hade någon aning om var bollen egentligen befann sig. Det slutade i alla fall med att de kunde slå in bollen i ett närmast övergivet mål. Resten av halvleken förflöt utan att det hände särskilt mycket åt något håll (bortsett från en väldigt snygg frispark av Mario över målvakten tätt under ribban men eftersom en av ders spelare skulle varnas fick den gå om och målet umderkändes).

I 2:a halvlek såg det till en början ut ganska precis som större delen av 1:a relativt jämnt spel men det var de som hade chanserna. Mot slutet av matchen kom så en riktig målexplosion. I den 81:a min slog Oliver en fint anlagd frispark från vänsterkanten där Peter